Vier dagen fietsen tegen kanker 2014

Vier dagen fietsen tegen kanker

Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! Dat is de 1000 km van Kom op tegen Kanker!

Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1000 km-weekend. Dan gespen we onze fietshelm vast, klikken we onze schoenen in onze pedalen, en fietsen we ten voordele van de strijd tegen kanker.

De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton, en telkens rijdt één lid van het team een etappe. Vorm je een team op je eentje, dan rij je de acht etappes. Ben je met meerderen in je team, dan verdeel je de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers.

Wanneer we spreken over peloton, dan bedoelen we ook écht peloton. Met alles erop en eraan. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen. Alles is dus tot in de puntjes verzorgd:

De pelotons rijden ‘verkeersvrij’; ze worden begeleid door motorrijders, politie en wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool.
Wie pech heeft met z’n fiets, krijgt assistentie van ervaren fietstechnici.
Er is continu een team aanwezig voor medische bijstand.
Onderweg zijn er verschillende bevoorradingsposten, en tijdens de middagstops krijgt iedereen een lekkere lunch voorgeschoteld.
’s Avonds krijgen de vermoeide spieren een professionele massage.

De netto-opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar het wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km.

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief en/of like ons op Facebook, en verneem zo als eerste alle nieuwtjes over de vijfde editie van de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

Bron: www.1000km.be

De Foto's

Dag 1: 1000km fietsen tegen kankerIMG_2541

Dag 2: 1000km fietsen tegen kankerIMG_2573


Dag 3: 1000km fietsen tegen kankerIMG_2623

Dag 4: 1000km fietsen tegen kankerIMG_2699h